vogelnetten plaatsen

Vogelnetten op platte daken (meeuwen overlast voorkomen)

Een groot nadeel van platte daken zijn de eindeloze opties die het vogels biedt. Platte daken zijn namelijk ideaal voor een vogel om gemakkelijk op te landen en lekker uit te rusten. Gaat het om één of twee vogels dan is dit natuurlijk geen probleem. De overlast wordt veroorzaakt doordat de vogels in grote groepen gebruik maken van platte daken, in veel gevallen met honderden tegelijk!

Om dit probleem permanent op te lossen bieden vogelnetten een uitkomst. Door de vogelnetten bijvoorbeeld met staanders boven het dak te spannen, blijft het dak voor u of uw medewerkers gewoon toegankelijk. De vogels worden wel compleet buitengesloten. Het grote voordeel van vogelnetten is dat ze direct effectief zijn, jarenlang meegaan en nagenoeg onzichtbaar geplaatst kunnen worden. Ook op platte daken. Vogelnetten bieden de mogelijkheid om overlast van alle vogels aan te pakken, of enkel grote vogels zoals meeuwen en duiven te weren.

Vogelnetten plaatsen op platte daken

Hoewel vogelnetten op platte daken misschien niet direct tot de verbeelding spreken, is het toch één van de meest effectieve oplossingen voor vogeloverlast. Er is altijd een mogelijkheid om een vogelnet over een plat dak te spannen. Onze professionals komen dan ook graag eerst langs om uw situatie te bekijken. Wat zijn de hulpmiddelen die al aanwezig zijn, wat zijn uw wensen wat betreft de bereikbaarheid van het dak en welke vogels wilt u weren. Aan de hand van deze informatie stellen we een op maat gemaakt advies voor u op.

Waar mogelijk gebruiken we randen of al aanwezige verhogingen om het vogelnet te plaatsen. Moet het dak bereikbaar blijven? In dat geval werken we met staanders die het net omhooghouden. Al onze vogelnetten en plaatsingen zijn van de hoogste kwaliteit en bestand tegen elke storm. Zo bent u gegarandeerd jarenlang van uw vogeloverlast af.

Avonda Faunabeheer snapt dat een bedrijfspand als visitekaartje dient. Daarom volgen we met het plaatsen van vogelnetten zoveel mogelijk de lijnen van het gebouw. Door een juiste kleur net te kiezen worden de geplaatsen vogelnetten nagenoeg onzichtbaar.

De voordelen van vogelnetten laten plaatsen

Bent u nog niet overtuigd van de werking van vogelnetten? Lees dan verder over de voor- en nadelen van vogelnetten. De voordelen van vogelnetten geplaatst door Avonda Faunabeheer zijn:

  • Het beste middel om vogeloverlast tegen te gaan.
  • Relatief goedkope en duurzame investering.
  • Een vogelnet heeft gemiddeld een levensduur van 20 tot 30 jaar.
  • Zelf de keuze welke vogels wel en niet worden geweerd.
  • Op bijna alle panden en gebouwen inzetbaar.
  • Haast onzichtbaar op de meeste panden en gebouwen.

Vogelnetten tegen meeuwen en duiven

Platte daken zijn geliefd bij meeuwen en duiven. En juist deze twee vogelsoorten kunnen voor veel overlast zorgen. Iets waar u vaak pas te laat achter komt, is de schade die uitwerpselen van meeuwen en duiven veroorzaken. De bijtende uitwerking van de vogelpoep is funest voor gevels, daken en dakgoten. Maar ook voor bijvoorbeeld geparkeerde auto’s.

Meeuwen zijn daarnaast ook nog eens agressief tijdens het broedseizoen (voorjaar en zomermaanden). Ze tolereren niemand in de nabijheid van hun nesten. Aangezien meeuwen en de meeste duiven bij wet beschermt zijn, is vangen of verjagen niet altijd toegestaan. Vogelnetten plaatsen mag echter wel, mits daarbij geen broedende vogels worden verstoord. De herfst en wintermaanden zijn ideaal om uw platte dak te voorzien van vogelnetten.

U kunt zelf de grootte van de mazen in het net kiezen. Uiteraard kunnen wij u hierin voorzien van advies. In de meeste situaties wordt gekozen voor mazen van 5×5 centimeter. Meeuwen en duiven landen hier niet op, in, of tussen. Voor kleinere vogels is het vogelnet verder geen belemmering en ze komen ook niet in de netten vast te zitten.

Benieuwd naar de mogelijkheden op uw platte dak? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op en we maken graag een afspraak om uw situatie te bekijken.

Snel van uw overlast af?

Bel mij terug