Duiven verjagen

Vogelnetten, de voor- en nadelen

Het u overlast door vogels? Waarschijnlijk wel, anders zoekt u niet op de voor- en nadelen van vogelnetten. U bent op de goede weg, want in veel gevallen is een vogelnet de beste manier van vogelwering. Een vogelnet schermt namelijk in één keer alle favoriete plekken van vogels af, ze krijgen niet eens de mogelijkheid om een ander plekje te zoeken. Nu klinkt dit direct als een flinke ingreep, maar doordat de netten in alle verschillende kleuren beschikbaar zijn kunnen ze in de meeste gevallen haast onzichtbaar worden aangebracht. Maar laten we starten bij het begin, wat voor soorten vogelnetten zijn er en wanneer worden ze ingezet?

Verschillende vogelnetten en situaties

Een vogelnet heeft als doel om de vogel buitensluiten. Door het net worden alle plekjes op een gebouw of pand onbereikbaar gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan afdaken met een richel aan de onderkant, raamkozijnen of zonnepanelen maar ook complete (platte)daken zijn vogelvrij te maken door het inzetten van netten.
Het aanbod vogelnetten is zo groot dat u zelf kunt kiezen of u alle vogels wilt buiten houden. Alleen de grotere soorten zoals de duif, kraai of kauw? Of kiest u voor kleinere maaswijdtes om alle vogels buiten te houden. Zoals eerder al aangegeven zijn de vogelnetten in verschillende kleuren te verkrijgen, er is dus altijd een passend net te vinden voor uw gebouw of pand.

De nadelen van een vogelnet

We spelen graag open kaart, elke situatie is anders en niet altijd vindt u het antwoord op het internet. Daarom komen we graag zelf bij u kijken om u te adviseren wat in uw geval het beste is om te doen. Het gebruik van een vogelnet heeft namelijk een paar beperkingen, zeker als het gaat om het zelf aanbrengen van een vogelnet.

  • Een vogelnet is lastig zelf te plaatsen.
  • Niet goed geplaatst, en je vangt vogels.
  • Het is nooit helemaal onzichtbaar.
  • Het is een grote en definitieve ingreep.

De voordelen van een vogelnet

De bovenstaande nadelen gelden lang niet voor iedereen. Het zijn vooral de voordelen die vogelnetten zo populair maken.

  • Het beste middel om vogeloverlast tegen te gaan.
  • Relatief goedkope en duurzame investering.
  • Een vogelnet heeft gemiddeld een levensduur van 20 tot 30 jaar.
  • Zelf de keuze welke vogels wel en niet worden geweerd.
  • Op bijna alle panden en gebouwen inzetbaar.
  • Haast onzichtbaar op de meeste panden en gebouwen.

De alternatieven

Mocht u een vogelnet een te definitieve investering vinden dan zijn er uiteraard ook nog alternatieven. Zo kunnen duivenpinnen een gericht middel zijn om overlast te voorkomen maar ook elektrische vogelwering is een interessant alternatief. Wij denken graag met u mee, mail of bel ons om uw probleem voor te leggen en wij helpen u verder om tot de beste oplossing te komen.

Snel van uw overlast af?

Bel mij terug