verjagen duiven

Duivenpinnen, de voor- en nadelen

Heeft u overlast door duiven? Dan zijn duivenpinnen misschien net de oplossing die u zoekt om van het probleem af te komen. Duivenpinnen zorgen er namelijk voor dat duiven niet meer kunnen landen op hun favoriete plekjes. Het ongemak van een paar juist geplaatste pinnen kan er voor zorgen dat duiven hun heil ergens anders zoeken, en zo houdt u uw gebouw of pand weer schoon en veilig. Om de juiste afweging te maken of duivenpinnen ook voor u de juiste oplossing zijn zetten we de voor- en nadelen op een rijtje.

Wat zijn duivenpinnen en wanneer zijn ze handig

Duivenpinnen zijn er in verschillende soorten en maten. Het doel van duivenpinnen is om te zorgen dat de duif geen fijne landingsplek meer heeft en deze op een andere plek gaat zoeken. Duivenpinnen zijn dan ook inzetbaar voor de meeste gebouwen en panden. Bijvoorbeeld in nissen, afdaken of op daken en dakranden.

De nadelen van duivenpinnen

Hoewel duivenpinnen een effectief middel zijn om duiven te verjagen zijn ze niet in alle situaties de ideale methode om van uw overlast af te komen. Er zijn enkele nadelen die er in sommige situaties voor zorgen dat dit niet de beste oplossing is voor u. Aangezien elke situatie uniek is denken we graag met u mee en adviseren we u over hoe u van duivenoverlast afkomt. Nadelen van zelf duivenpinnen plaatsen zijn;

  • Er wordt makkelijk een plekje vergeten.
  • Gericht werk dus relatief tijdsintensief.
  • Niet geschikt voor alle situaties.

De voordelen van duivenpinnen

Gelukkig tellen de bovenstaande nadelen niet voor iedereen, zeker niet als ze door een professional geplaatst worden. Wij denken dan ook graag met u mee, want de voordelen liegen er niet om;

  • Ideaal voor plaatselijke overlast.
  • De oplossing voor inhammen en openingen.
  • Minder drastisch ten opzichte van vogelnetten.
  • Duivenpinnen zijn minder zichtbaar.
  • Kleine vogels hebben geen last van duivenpinnen.

De alternatieven

Bent u bang dat duivenpinnen alleen het niet gaan redden? Er zijn nog voldoende alternatieven om van de duivenoverlast af te komen. Vogelnetten zijn bijvoorbeeld erg effectief maar ook elektrische vogelwering heeft vaak het gewenste effect. Wij denken graag met u mee, mail of bel ons om uw probleem voor te leggen en wij helpen u verder om tot de beste oplossing te komen.

Snel van uw overlast af?

Bel mij terug