Ongediertebestrijding

Wespen bestrijden in Gelderland

Ook dit jaar verwachten we weer een toename in overlast door wespen. De temperaturen zijn al sinds het begin van de lente ideaal voor de koninginnen om op zoek te gaan naar een nestplek. Hoewel de overlast nu nog meevalt, zal dit in de zomer tot een hoogtepunt stijgen. Met het einde van de zomer als ultieme top. Dan zijn de nesten namelijk op zijn grootst, met mogelijk duizenden wespen en zijn de wespen ook nog eens agressief. Daarom adviseren wij altijd om een wespennest zo snel mogelijk te bestrijden. Het beste is om dit nog voor het einde van de zomer aan te pakken. In sommige situaties is het wellicht mogelijk om dit zelf te doen, maar als de omvang van het nest niet zichtbaar is (of het een groot nest betreft) adviseren wij u het wespennest professioneel te laten bestrijden. Want hier zelf aan beginnen is niet zonder gevaar. Avonda Faunabeheer heeft jarenlange ervaring met het bestrijden van wespennesten, wij snappen de overlast en streven er daarom naar om binnen één uur ter plaatse te zijn om het nest te verwijderen.

Wespennesten bestrijden in Gelderland

Gelderland is een ideale plek voor wespen. De diversiteit is enorm. In stedelijke gebieden als Nijmegen halen wespen hun voedsel vaak uit door de mens geproduceerde zoetstoffen. Dit kan zijn uit afval, openstaande blikjes of tijdens een barbecue. In het Land van Maas en Waal is er dan ook nog eens genoeg natuurlijk voedsel voor de wespen. In steden en grotere dorpskernen zoals Nijmegen, Druten, Tiel en Beneden-Leeuwen komen wespennesten vooral voor in dakranden, vlieringen of schuren en bijgebouwen.

Avonda Faunabeheer is gevestigd in Boven-Leeuwen, een centrale locatie om binnen één uur ter plaatse te zijn in een groot deel van Gelderland. Mits we niet bezig zijn met een andere klus staan we binnen één uur op de stoep als u woont in de omgeving van Nijmegen, Druten, Beneden-Leeuwen, Tiel of Dreumel.

De kosten van een wespennest bestrijden

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, het bestrijden van een wespennest is niet zonder gevaar. Sommige nesten huisvesten tot wel 5000 wespen, welke zeker aan het eind van de zomer agressief zijn en niet bang om te steken. Dit alleen al is vervelend, maar nog vervelender wordt het als u ook nog eens allergisch bent.

Vanaf €40,- verwijderen wij het wespennest. We komen zo snel mogelijk langs, ook in de avonden, zodat uw overlast zo snel mogelijk wordt aangepakt. U hoeft niets te doen, onze wespenspecialisten regelt het allemaal voor u. Zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken.

Onze specialisten gaan eerst op zoek naar de locatie van het nest (als u deze zelf nog niet heeft vastgesteld). Daarna gaat de beschermende kleding aan en wordt het wespennest eenmalig behandeld met poeder wat alle aanwezige wespen, inclusief de koningin, dood. U kunt daarna weer direct genieten van uw huis, tuin en het weer.

Gaat het wel om een wespennest?

Belangrijk om vooraf vast te stellen (indien mogelijk) is of het wel echt om een wespennest gaat. Vaak genoeg lijkt het achteraf namelijk te gaan over bijen en hommels. Dit zijn beschermde dieren (niet volgens de wet natuurbescherming maar ze staan wel op de ‘rode lijst’). De Nederlandse BijenhoudersVereniging heeft een mooi overzicht gemaakt met de verschillen tussen wespen, bijen en hommels.

Wespennesten worden in het begin door de koningin gemaakt van gekauwd hout. Dit gebeurt in het voorjaar. Het ziet er papierachtig uit, vaak in een bolvorm. Zodra de werksters uitkomen nemen zij de bouw van het nest over. Dan groeit het nest snel, van een paar centimeter tot 30 centimeter begin zomer. En dat gaat door tot het einde van de zomer. De koningin blijft maar eitjes leggen en in één zomer kan een wespennest uitgroeien tot een nest met duizenden wespen.

Professionele wespen bestrijding

Heeft u een wespennest? Wij verwijderen het graag zo snel mogelijk voor u. Neem contact op via ons contactformulier of bel direct 0487 506 175. Ons streven is om uw overlast vandaag nog te verhelpen. Tot straks!

Snel van uw overlast af?

Bel mij terug