vogeloverlast technische installaties

Vogels weren van technische installaties

Een veel voorkomend probleem bij technische installaties (die bijvoorbeeld op het dak worden geplaatst) zijn broedende vogels. Veel van deze installaties zijn niet ontworpen met de omgeving in gedachten. Zo zijn kieren en spleten niet afgedekt waardoor vogels hier de ideale beschutting in vinden om te nestelen. Dit kan grote risico’s veroorzaken. Van belemmerende ventilatie met oververhitting of zelfs kortsluiting tot gevolg, tot bacteriële besmettingen. Allemaal hebben ze eenzelfde resultaat; hogere kosten voor schoonmaak en onderhoud. Door vogels te weren van technische installaties zoals airconditioning-units, zonnepanelen of industriële installaties voorkomt u overlast door vogels, en bespaart u op de lange termijn. De oplossing is relatief eenvoudig; het plaatsen van vogelnetten. Een methode die jarenlang effectief blijft.

Vogelnesten voorkomen bij technische installaties

De meeste overlast bij opgebouwde technische installaties wordt veroorzaakt door de nesten van vogels. Ze kunnen de werking direct beïnvloeden. Ofwel doordat ze het systeem deels blokkeren, waardoor deze de warmte niet meer goed kan afvoeren. Of doordat nestmateriaal er voor zorgt dat ventilatoren of andere draaiende onderdelen worden geblokkeerd. Het leidt vaak tot een niet (optimaal) werkend systeem, maar kan ook kortsluiting en zelfs brand tot gevolg hebben. Grote risico’s veroorzaakt door een makkelijk op te lossen probleem. Om te voorkomen dat vogels gaan broeden tussen technische installaties kan namelijk een vogelnet gespannen worden over, of tussen de installatie. Uiteraard wordt er bij het plaatsen rekening gehouden met het gebruik en onderhoud van de installatie.

De oplossing? Vogelnetten plaatsen

De oplossing om overlast door vogels bij technische installaties te voorkomen klinkt misschien simpel, maar het plaatsen van vogelnetten is specialistisch werk. Er hoeft maar één opening in het net te zitten en het werk is voor niets. Onze professionals houden zich dagelijks bezig met het weren van vogels door onder andere het plaatsen van vogelnetten. We kijken dan ook graag mee naar uw situatie, om ervoor te zorgen dat uw technische installaties beschermd zijn tegen nestelende vogels. Zo blijft u of uw personeel gewoon toegang houden voor onderhoud aan de technische installaties.

Bent u nog niet overtuigd van de werking van vogelnetten? Lees dan verder over de voor- en nadelen van vogelnetten. De voordelen van vogelnetten geplaatst door Avonda Faunabeheer zijn:

  • Het beste middel om vogeloverlast tegen te gaan.
  • Relatief goedkope en duurzame investering.
  • Een vogelnet heeft gemiddeld een levensduur van 20 tot 30 jaar.
  • Op bijna alle panden en gebouwen inzetbaar.
  • Haast onzichtbaar op de meeste panden en gebouwen.

Benieuwd naar de mogelijkheden om uw technische installaties te beschermen? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op en we maken graag een afspraak om uw situatie te bekijken.

Snel van uw overlast af?

Bel mij terug