Vogelnetten op maat voor parkeergarages en bedrijfshallen

Professionele vogelnetten worden ingezet tegen het weren van vogels en de overlast die ze veroorzaken. Parkeergarages, overkappingen, loodsen of bedrijfshallen zijn ideale plekken voor vogels, veilig en weg van de elementen. Veel vogels houden er dan ook van om op dergelijke droge overdekte plekken een nest te bouwen of de nacht door te brengen. Helaas gaat dit vaak gepaard met overlast, zeker doordat veel vogels in groepen leven. Uitwerpselen kunnen schadelijk zijn, voor auto’s, uw voorraad, bedrijfsproces maar ook voor uw klanten en medewerkers. Gelukkig bieden professioneel geplaatste vogelnetten hier een uitkomst.

Vogeloverlast rondom uw winkelcentrum of bedrijf?

Ondervindt u overlast door vogels rondom uw bedrijf? Worden auto’s ondergepoept, raken gevels beschadigd of veroorzaken de vogels zelfs schade aan materialen van uw bedrijf in bijvoorbeeld een grote hal of loods? Wacht dan niet langer en onderneem actie. Door het inzetten van de expertise van Avonda Faunabeheer is de vogeloverlast snel opgelost. Daarnaast zijn onze professionals gespecialiseerd in het aanbrengen van permanente vogelwering, zoals vogelnetten. Geen enkele situatie is te gek. De omgeving wordt juist benut als hulpmiddel om een perfect op maat gemaakt vogelnet te plaatsen. Het plaatsen van vogelnetten is op termijn kostenbesparend, er hoeft namelijk minder vaak schoongemaakt te worden. Zo kunt u besparen op de steeds terugkerende schoonmaakkosten. Benieuwd naar de mogelijkheden en wilt u advies of meer informatie? Neem vrijblijvend contact op.

Vogelnetten in parkeergarages of overkappingen

Een parkeergarage compleet afsluiten voor vogels is in de meeste gevallen onbegonnen werk. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat vogels in de parkeergarage geen plekjes vinden om te landen. In veel gevallen gebruiken ze de steunbalken onder het plafond, vanaf waar ze auto’s onder poepen. Geen prettig gezicht na een dagje winkelen of een bezoek aan kantoor. Vooral duiven vinden dit soort locaties prettig, wat direct gevaar op ziektes met zich meebrengt naast de rommel van nestmateriaal en veren. Door alle mogelijke richels, hoekjes en kieren af te sluiten met vogelnetten wordt er voorkomen dat duiven en andere vogels een nest bouwen in uw parkeergarage. Ze zullen uitwijken naar een andere locatie waardoor uw klanten en/of medewerkers geen overlast meer ondervinden.

Vogelnetten in loodsen en bedrijfshallen

Vergelijkbaar met het plaatsen van vogelnetten in parkeergarages is het plaatsen van vogelnetten in loodsen en bedrijfshallen. Nagenoeg elke loods of hal heeft ideale (nest) plekjes voor vogels. Door deze af te schermen met een net voorkomen we dat vogels zich in uw loods of bedrijfshal gaat vestigen. Want juist dan begint de overlast, als de vogels zich er thuis voelen. Ook als u nu al overlast ondervindt kunnen netten dit verhelpen. Het is dan echter wel belangrijk dat we de vogelnetten plaatsen voordat het broedseizoen begint.

Vogelnetten zijn haast onzichtbaar

Het mooie van vogelnetten op maat is dat ze haast onzichtbaar zijn. De vogelnetten zullen dus geen afbreuk doen op uw bedrijfsuitstraling. Integendeel ze zorgen er juist voor dat de omgeving schoner wordt, want geen vieze uitwerpselen meer en de stank- en geluidsoverlast worden ook direct aangepakt.
Bij het op maat maken van vogelnetten wordt rekening gehouden met het soort vogel(s) dat geweerd gaat worden. De maaswijdtes van een vogelnet kunnen namelijk verschillen. Hoe kleiner de maaswijdte hoe meer soorten vogels er niet meer door kunnen. Onze vogelexperts zullen uw situatie eerst in kaart brengen waarna er een advies volgt hoe permanent en/of preventief vogeloverlast op te lossen.

De voordelen van vogelnetten

Niet alleen is een vogelnet een duurzame en diervriendelijke manier van vogelwering het is ook nog een relatief goedkope investering. Door de vogelnetten professioneel te laten plaatsen bent u verzekerd van een effectieve oplossing. Alle voordelen op een rijtje:

  • Het effectiefste middel om vogeloverlast tegen te gaan.
  • Relatief goedkope en duurzame investering.
  • Een vogelnet heeft gemiddeld een levensduur van 20 tot 30 jaar.
  • Zelf de keuze welke vogels wel en niet worden geweerd.
  • Inzetbaar bij bijna alle panden, parkeergarages en gebouwen.
  • Haast onzichtbaar.
  • Ook in te zetten onder grote overkappingen of in hallen en loodsen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op en we maken graag een afspraak om uw situatie te bekijken.

Snel van uw overlast af?

Bel mij terug