Wespen bestrijden

Wespennest voorkomen: de tips

Het is de nachtmerrie van de meeste huiseigenaren; een wespennest in de tuin, schuur of in het huis. Uit ervaring kunnen we stellen dat dit inderdaad geen pretje is, een volgroeid wespennest kan namelijk ruim 5.000 wespen huisvesten. Allemaal op zoek naar voedsel, te beginnen bij het dichtstbijzijnde. Dit is de voornaamste reden om zo snel mogelijk te handelen bij een beginnend wespennest, of nog beter voorkomen dat wespen gaan nesten in uw huis, tuin of schuur. Met deze tips verkleint u de kans aanzienlijk.

Hoe voorkomt u een wespennest?

Zonder nest ook geen overlast, maar het is niet gemakkelijk om te zorgen dat wespen niet de kans krijgen zich te nesten. Belangrijk om te weten is dat wespen, en dan specifiek de koningin, hun nest het liefste in de grond maken. Niet altijd is een plek in de grond veilig genoeg, dan volstaan dakranden, aanbouwen en spouwmuren ook prima. Zorg er dus voor dat er in uw huis, tuin of schuur geen gaatjes of kieren te vinden zijn dat droge en holle ruimtes kunnen worden.

Met een nep wespennest

Het is nogal lastig om alle gaatjes en kieren te dichten. Gelukkig zijn er enkele hulpmiddelen die kunnen bijdrage aan het weren van wespen, bijvoorbeeld een nep wespennest. Wespen zijn territoriale beestjes en zullen dus eerder een andere plek zoeken dan een aanvaring aangaan met een andere kolonie.

Door het inzetten van geuren

Vindt u zo een nep wespennest maar niets dan zijn er nog geuren welke kunnen bijdragen om de wespen uit de buurt te houden. Helaas zijn sommige van tijdelijke aard. Een aantal voorbeelden zijn; koffiepoeder, in een bakje en even aansteken. Gaat een dag mee. Kruidnagel, in water of in een halve sinaasappel gedrukt.

De koningin doden

In het voorjaar gaan de koninginnen op zoek naar een (nieuwe) plek voor de nieuwe wespenkolonie. Als u in deze periode een wesp ziet vliegen rondom uw huis, tuin of schuur is de kans groot dat dit een koningin is op zoek naar de ideale plek. Het beste zou zijn om deze wesp alvast te doden nog voordat het nest gebouwd wordt. Let wel op, want soms wordt gedacht dat het dichtstoppen van het gaatje waar de wesp invliegt voldoende is. De kans dat de wesp stikt is helaas zo klein dat dit geen effect heeft. Ze knaagt zich gewoon weer naar buiten.

Wespennest verwijderen

Is het niet gelukt om wespen te weren uit uw huis, tuin of schuur en heeft u toch een wespennest gevonden? Dan adviseren wij om altijd een professionele wespenbestrijder te raadplegen. Zelf een wespennest verwijderen is niet zonder gevaar en kunnen nare gevolgen met zich meebrengen. Zeker als u allergisch bent. Dus moeten de wespen bestrijd worden neem contact met ons op. Wij zullen u adviseren hoe hier het beste mee om te gaan.

Snel van uw overlast af?

Bel mij terug